FlyttaFlyttpacka

4 tips innan ni flyttar ihop

Att flytta ihop med en partner är en spännande ny start i livet. Ni kommer att lära känna varandra betydligt bättre och ert förhållande kommer garanterat att förändras. Att bo tillsammans kan göra ert förhållande ännu starkare, men det kan även medföra vissa utmaningar som man behöver kunna handskas med på ett konstruktivt sätt. Nedan får du fyra tips på hur du kan göra flytten till en succé!

1. Låt det ta tid
När man är “kär och galen” som det heter är det lätt att sätta sunt förnuft i andra hand. Visst kan det vara roligt och spännande att flytta ihop efter en månad, men det är nästan alltid bättre att vänta ett tag och kolla upp pris flyttfirmor göteborg. Det tar trots allt ett tag att verkligen lära känna en person, och ju bättre ni känner varandra desto större är chansen att ni inte stöter på några otrevliga överraskningar när ni flyttat ihop.

2. Diskutera era förväntningarAlla har vi olika förväntningar och ofta tror vi att vad vi förväntar oss är självklarheter. Att alla förstår hur vi tänker. Det är tyvärr sällan sant. Alla människor har olika uppväxt, erfarenheter, värderingar och personliga preferenser. Något som är självklart för dig kan vara konstigt för någon annan. Därför är det viktigt att kommunicera ordentligt innan ni tar steget att flytta ihop. Vem ska städa? Röker någon av er och var får i så fall den personen röka? Kanske en av er älskar att lyssna på hög musik, medan den andra känner att det orsakar huvudvärk?

3. Fundera på hur era långsiktiga mål ser ut
En del människor flyttar ihop för att det är roligt och bekvämt att bo med personen de är närmast. Däremot är det inte alltid så att man tar steget för att man ser sin partner som den man vill spendera resten av livet med. Vad man tycker är ok är givetvis subjektivt, men om du vill gifta dig och din partner vill se vart förhållandet går kan det vara klokt att vänta. Det är viktigt att ni vet var ni står i ert förhållande och vad en ihopflyttning innebär för er. Våga prata ärligt med varandra – då kan ni vara säkra på att ni i alla fall har samma avsikter.

4. Kom överens om ett par regler
Det kan verka underligt att sätta upp regler för varandra, men det kan faktiskt vara klokt. En regel kan vara att varje person diskar varannan vecka, eller att du sköter matlagningen medan din partner sköter städningen. Hur ofta ni ska ha gäster som hälsar på kan också vara bra att diskutera. Din partner kanske står väldigt nära sina föräldrar, medan du upplever att det är för mycket att ha dem på besök varje helg. Med god kommunikation kan man lösa nästan allt!