Renovera köket

Renovera med totalentreprenad – kostnadseffektivt eller inte?

När en större renovering är ett faktum är det många som tar till totalentreprenad som den främsta lösningen. Totalentreprenad är ett ord som många byggfirmor använder för att beskriva sina kompletta tjänster och kontaktnät av hantverkare inom alla yrkesgrupper. Med totalentreprenad slipper du som kund vända dig till fler än en byggfirma för att få arbetet gjort och det finns både för- och nackdelar med detta. Funderar du på totalentreprenad inför din badrumsrenovering, husrenovering eller renovering av kök och sovrum? Att använda sig av ett och samma företag är otroligt bekvämt och smidigt och dessutom är det skönt att bara ha en kontaktperson. Det förutsätter naturligtvis att du är mycket nöjd med det företag du använder dig av och att du känner att du får valuta för pengarna. Naturligtvis är det också mycket viktigt att byggfirman är lika kompetent och duktig på att renovera badrum som att montera IKEA-kök, sätta upp belysning eller hjälpa dig att dra nya avloppsrör – beroende på vad du vill ha hjälp med.

Är totalentreprenad kostnadseffektivt?
Många vill nog kunna luta sig tillbaka och låta en byggfirma ta hand om hela renoveringen från början till slut, men är det verkligen det mest kostnadseffektiva alternativet? Svaret beror antagligen på vem det är man frågar och hur mycket och stor renovering som det handlar om badrumsrenoveringar göteborg. En totalentreprenad kan vara kostnadseffektiv om du:

Papper - Renovera

• Inte har tid eller lust att göra något själv.
• Inte har kunskapen som krävs för att göra enklare arbeten på egen hand.
• Behöver lämna bostaden under tiden för renovering.
• Vill vara säker på att arbetet blir fackmannamässigt utfört.
• Vill få garanti på arbetet som utförts.
Gör en del av renoveringen själv och spara pengar
Är det däremot så att du kan utföra en hel del av renoveringen på egen hand, har kunskapen och viljan, är totalentreprenad inte det mest kostnadseffektiva alternativet. Visst är det fortfarande väldigt bekvämt och kan med fördel nyttjas om din budget håller. Om din budget är mer begränsad rekommenderar vi att du istället gör en del av arbetet själv, förutsatt att du vet vad du gör. Att ge sig in på renoveringsarbeten utan kunskap kan, om det vill sig illa, leda till riktigt stora katastrofer. Det kan leda till att du får en hel del problem och skador som kommer behöva repareras av en hantverkare. Då har du inte bara lagt ner tid och pengar på att försöka göra det själv, utan du har nu större kostnader framför dig för att kunna återställa och reparera. Är du osäker på uppgiften rekommenderar vi att du anlitar en hantverkare direkt och drar nytta av ROT-avdraget istället.