Viktiga frågor till din snickare

Ska du göra en renovering i din bostad med https://snickarenigöteborg.se eller ska du kanske bygga till eller bygga nytt? Då kan det vara bra att anlita en snickare som kan utföra arbetet åt dig. När du ska ta hjälp av en expert är det viktigt att du får svar på alla dina frågor, att ni skriver avtal och har en bra kommunikation. Ett vanligt misstag är att inte vilja fråga för mycket, för att blotta sin okunskap. Kom dock ihåg att du bara ångrar de frågor som du inte ställer.

Med det sagt menar vi alltså att det är bättre att faktiskt våga visa sin okunskap och genom detta få en bättre förståelse för vad jobbet innebär. Annars finns det risk för många missförstånd och ett resultat som du inte blir nöjd med i slutändan. Här nedan listar vi några mycket viktiga frågor som du bör ställa till den snickare som du planerar att anlita.

5 frågor du måste ställa innan du anlitar snickare
1. Har ni några referenser och referensarbeten?

Du behöver säkerställa att den snickare du anlitar har förståelse för den typen av arbete du vill ha hjälp med. Be om att få bilder på liknande projekt och referensnummer du kan kontakta.

2. Kan jag få företagets organisationsnummer?

En snickare eller ett företag ska aldrig ha problem med att lämna ut sitt organisationsnummer, med detta nummer kan du få mycket viktig information. Du kan bland annat se om företaget är registrerat för F-skatt och om det finns några anmärkningar hos Kronofogden.

3. Vad är det för försäkring ni har?

Du bör aldrig anlita ett företag som inte har en bra försäkring bakom sig. Det vanligaste är ansvarsförsäkringar, men även andra försäkringar kan förekomma och vara fullt acceptabla. Utan försäkring kan det bli en mycket dyr historia om det skulle vara så att snickaren råkar orsaka brand eller vattenskada i din bostad.

4. Hur mycket kommer totalbeloppet att hamna på?

Många snickare ger dig priset endast på arbetet, men informerar inte om andra eventuella kostnader som kan tillkomma, t.ex. startavgifter, administrativa avgifter, avgifter för maskiner och andra kostnader som är viktiga för dig att veta om redan från start.

5. Hur ser arbetsprocessen ut?

Ju bättre koll du har på arbetsprocessen, desto större förståelse kommer du ha för arbetets gång. Fråga snickaren om hur arbetsprocessen ser ut för att säkerställa att du vet vad som behöver göras och ungefär hur lång tid arbetet kommer att ta. Det gör det också möjligt för dig att planera din vardag mycket bättre om arbetet utförs under tiden ni bor kvar i er bostad.